Handbal

Romania rateaza calificarea in finala Campionatului Mondial dupa prelungiri. Arbitrii ne-au ciupit decisiv!

Romania a intalnit Norvegia, vineri seara de la ora 21:45, in semifinalele Campionatului Mondial de handbal feminin. Meciul a fost transmis live text in aceasta pagina si pentru al doilea meci consecutiv echipa noastra a ratat victoria in ultima secunda a timpului regulamentar. S-a intrat in prelungiri, unde Norvegia a fost impinsa usor de la spate de cei doi arbitrii, dar chiar si asa Romania s-a batut pana la final pentru a intoarce rezultatul. S-a terminat 33-35 si pentru Romania ramane finala mica pentru bronz contra Poloniei.

Romania a pierdut dupa prelungiri semifinala cu Norvegia si se va lupta duminica, de la 15:45, cu Polonia pentru medaliile de bronz.

Norvegia va intalni Olanda in finala mare, un ultim act care cel putin la prima vedere pare o simpla formalitate pentru nordice.

Romania s-a luptat de la egal la egal cu un adversar teribil, o adevarata masinarie de fotbal care a condus cu trei goluri la pauza (17-14) si care in partea secunda a parut ca de distanteaza decisiv dupa 20-17 in minutul 36.

Fetele noastre nu au cedat si, incurajate de celebrul "pentru cine jucam noi? pentru noi" au revenit cu o daruire exemplara pe tabela egaland mai intai la 20, pentru a se distanta la doua goluri (23-21).

Finalul a fost dramatic, fara niciun gol in ultimele trei minute, Romania avand ultima sansa de a marca in secundele care se scurgeau agonizant. Dupa o recuperare defensiva mingea a ajuns la Ardean Elisei, care a tras de la peste zece metri. O mingea care daca intra in poarta ne ducea in finala mare.

In prelungiri Romania a fost condusa in permanenta, chiar si cu trei goluri (32-29) in minutul 67, si nu am reusit sa ne apropiem la mai putin de un gol in conditiile in care principala noastra marcatoare, Cristina Neagu, a fost anihilata de adversare inca din minutul 49. Din acel moment aceasta nu a mai reusit niciun gol si iesirea din joc a cantarit decisiv in economia partidei.

Marcatoarele echipei Romaniei: Neagu 8 goluri, Nechita si Manea (6), Buceschi (4), Ardean Elisei si Geiger (3), Perianu (2), Bradeanu (1). Ungureanu a avut 11 parade din 42 de aruncari in poarta si un procentaj de 26%.

[news-117074]

FINAL Romania - Norvegia 33-35 dupa prelungiri

69 - Norvegia marcheaza din extrema stanga si meciul se incheie cu 33-35. Romania iese cu fruntea sus de pe teren dupa o inclestare teribila cu o forta a handbalului mondial

69 - Nechita ne tine in meci cand mai sunt 40 de secunde (33-34).

69 - Slovenii acorda 7 metri pentru Norvegia cu 57 de secunde inaintea finalului. Ungureanu este invinsa (32-34).

69 - Manea inscrie pentru 32-33. Un minut si jumatate pana la final. Norvegia in continuare in inferioritate numerica.

68 - Norvegia va juca in inferioritate numerica pana cu 15 secunde inaintea finalului. Mork ne pacaleste cu o urcare pe extrema dreapta (31-33).

68 - Bradeanu ne mentine in meci (30-32) si Perianu inscrie pentru 31-32 dupa un contraatac finalizat cu pretul unei accidentari.

67 - Geiger rateaza receptia la o pasa putin cam joasa. Norvegia are mingea in atac. Prea mult spatiu in apararea noastra, se casca un bulevard si Norvegia se duce la trei goluri (29-32).

23:31 Reincepe meciul. Norvegia are atacul si om in plus, dar Ungureanu este acolo. Perianu cade in semicerc si cei doi sloveni dau mingea adversarelor. Bara ne salveaza.

65 - Ce gol marcheaza Geiger cu o aruncare la vinclu! Un gol in inferioritate numerica (29-30). Loke ne ciocneste din nou in finalul primei reprize a prelungirilor (29-31).

65 - Ne macina incet dar sigur cei doi arbitri sloveni. 7 metri si eliminare la Ardean Elisei. Toate sperantele in Ungureanu, dar nimic de facut (28-30).

64 - Nechita scutura plasa cu o aruncare spectaculoasa din extrema dreapta (28-29).

63 - Loke valorifica pasa primita pe pivot. Norvegia se duce la doua goluri (27-29).

62 - Neagu arunca pe langa poarta si irosim sansa egalarii.

61 - Nu se acorda nimic la caderea lui Bradeanu si Norvegia are posesia. Gol cu sansa dupa ce mingea a intalnit de doua ori bara (27-28).

23:23 Incep prelungirile de 10 minute. Primul atac ne apartine.

60 - Final de timp regulamentar. Am recuperat mingea in aparare si am avut ultimul atac, dar aruncarea lui Ardean Elisei de la 10-11 metri a fost aparata. Prelungiri!!!

60 - Ultimul minut. Suspanul ramane la cote uriase dupa ce Neagu arunca peste poarta. Norvegia are atacul.

59 - Time out pe atacul nostru. Fetele revin pe parchet dupa ce Ryde a dictat schema ofensiva.

58 - Bara se opune la aruncarea Aureliei Bradeanu, dar anihilam atacul Norvegiei. Egalitate numerica pe teren si pe tabela 27 egal.

57 - Marcam prin Geiger dupa o excelenta infiltrare pe extrema dreapta. Gol in inferioritate numerica si recuperam in defensiva (27-27).

56 - Aruncare blocata de Ungureanu, dar se fluiera 7 metri si eliminare la Nechita. Ungureanu apara la 7 metri in fata Norei Mork!!!

55 - Ardean Elisei loveste de pe extrema stanga (26-26).

54 - Manea se intoarce cu om in spate si marcheaza (25-25). Nici n-avem timp sa clipim ca Norvegia scutura plasa pentru a 26-a oara.

52 - Bradeanu arunca in bara. Mingea revine la noi, dar aceeasi Bradeanu arunca pe langa poarta. Ramane 24-24. Herrem pune o bolta si Norvegia revine la conducere dupa minute bune (24-25).

51 - Ce gol a scos acolo Nechita dupa o combinatie cu Bradeanu si Manea (24-23). Scoate si eliminarea. Este chiar cartonas rosu pentru Molid, jucatoare aflata la a treia eliminare.

50 - Repunere de la 9 metri pentru echipa noastra. Conducem cu un gol si avem atacul cand am intrat in ultimele 10 minute. Neagu arunca in transversala. Norvegia egaleaza in doar cateva secunda de la ratarea Cristinei Neagu (23-23).

49 - Neagu cu al 8-lea sau gol ne duce la 23-21. Norvegia loveste rapid pe contraatac. Letala aceasta echipa a Norvegiei cand are spatii de manevra.

48 - Gol Neagu in inferioritate numerica (22-21). Ungureanu apara magistral si ne tine in meci (35%).

47 - Manea rateaza de pe pivot, desi a fost impinsa si nu s-a acordat nimic. Ne aparam bine, iar Nechita culege mingea.

46 - Perianu este eliminata cam usor pentru un contact cu Loke. Norvegia profita imediat de superioritatea creata (21-21).

45 - Ne aparam inca o data magistral. Mingea ajunge in mainile Paulei Ungureanu. Din pacate Nechita arunca pe langa poarta. Ce sansa am ratat aici!

44 - Norvegia scoate portarul. Recuperam mingea si Ardean Elisei marcheaza in poarta goala pentru 21-20.

44 - Buceschi marcheaza de la 7 metri. Egalam scorul pe tabela (20-20).

43 - Recuperam mingea in aparare. Se aud si suporterii romani din tribuna. Manea obtine aruncarea de la 7 metri. Romania se misca excelent in ofensiva. 7 metri si eliminare de 2 minute.

42 - Neagu inscrie de pe inter dreapta. Romania se apropie la un singur gol (19-20).

40 - Ungureanu scoate cu piciorul. A saptea interventie decisiva in acest meci. Nechita ne aduce la doua goluri (18-20).

39 - Se fluiera fortare in atac impotriva Norvegiei. Neagu este puternic tamponata pe bratul de aruncare. Aceasta se prabuseste pe teren, insa cei doi arbitri sloveni "n-au vazut" nimic.

37 - Avem si sansa. Mingea trece pe langa poarta si avem atacul pozitional. Geiger trage in bara!

36 - Extrema Solberg inscrie golul 20 pentru Norvegia. Cealalta Solberg, portarita nordicelor, scoate cu piciorul aruncarea Elizei Buceschi. Ramane 17-20.

34 - Ce frumos a pasat Bradeanu pentru Nechita! Extrema noastra intra aproape pana pe pivot si inscrie (16-18).

33 - Recuperam mingea prin Bradeanu in aparare si Perianu marcheaza pentru 16-17. Romania profita de superioritatea numerica din teren.

32 - Neagu marcheaza de la 9 metri. Obtinem si eliminarea de 2 minute, prima pentru Norvegia in acest meci.

31 - Bradeanu a trecut pe inter dreapta in aceasta parte secunda.

22:38 S-a reluat meciul de la 14-17. Norvegia are primul atac in repriza secunda. 

30 - Aruncare de la 7 metri pentru Norvegia la ultima faza a reprizei. Apara Ungureanu in fata lui Mork!!! Se termina repriza cu diferenta de trei goluri in defavoarea echipei nostre.

30 - Deschidere buna pentru Nechita in extrema dreapta. Aruncare in bara!

27 - Nimic de facut la aruncarea lui Mork din 7 metri. Norvegia reface diferenta de patru lungimi (13-17). Atacam in inferioritate numerica, dar scoatem portarul si Manea inscrie.

25 - Revenim la trei goluri (13-16) dupa reusita Oanei Manea. Al treilea sau gol in acest meci. Antrenorul nostru Tomas Ryde primeste cartonasul galben.

21 - Neagu rateaza pasa decisiva pe semicercul advers, Norvegia porneste vijelios la contraatac si Harrem inscrie (10-14). Reducem din diferenta prin Ardean Elisei.

20 - Se reia jocul dupa un time out al Norvegiei. Mork arunca imparabil la vinclu pentru 10-13. Este cea mai mare diferenta de pana acum.

18 - Norvegia se desprinde pentru a doua oara la doua goluri (9-11). Geiger reduce din diferenta cu primul sau gol.

17 - Ratare a Elizei Buceschi, dupa ce tot ea isi pacalise adversara directa si gasise un culoar.

16 - Neagu egaleaza (9-9) dintr-o aruncare de la 7 metri.

14 - Buceschi patrunde fenomenal pe zona central. Gol pentru 8-8. Suntem acolo, suntem in meci.

13 - Ce pacat! Geiger scapa singura pe semicerc si rateaza. Norvegia nu ne iarta de pe extrema stanga prin Herrem (7-8).

12 - Excelenta demarcarea Oanei Manea. Al doilea gol marcat de pivotul nostru (7-6). Norvegia loveste rapid prin Kristiansen.

11 - Neagu scoate aruncarea de la 7 metri si tot ea transforma. Trecem la conducere din nou (6-5).

10 - Inca un 7 metri pentru Norvegia. Galben pentru Luciana Marin. Ungureanu apara aruncarea de la 7 metri, a opta din acest turneu. Scapam cu fata curata dupa primul minut de inferioritate numerica.

9 - Gol marcat de Oftedal cu o aruncare de 85 km/h. Norvegia la conducere, dar meciul ramane echilibrat. Neagu face 5-5. Bradeanu eliminata 2 minute!

8 - Loke ne surprinde din nou prea usor pe pivot, dar bara ne salveaza. Ajungem rapid la cealalta poarta si Manea o baga in poarta (4-4).

8 - Neagu sparge gheata si ajunge la golul cu numarul 46 la Campionatul Mondial (3-4).

7 - Oftedal obtine aruncarea de la 7 metri si Kurtovic o invinge pe Ungureanu (2-4).

6 - Norvegia trece in premiera la conducere dupa golul lui Kristiansen (2-3). Bradeanu arunca in bara si irosim o noua sansa. 

5 - Prima interventie din partea Paulei Ungureanu. Se fluiera fortare in atac la Buceschi. Un gol anulat Romaniei.

4 - Neagu se inalta pe inter stanga si arunca o torpila pe langa poarta. Prima noastra ratare in ofensiva.

3 - Pivotul norvegian Loke primeste demarcata pe semicerc si n-are nicio problema in a marca (2-2).

2 - Revenim in ofensiva si Buceschi marcheaza al doilea sau gol. Romania a adus-o pe Nechita in pozitia de al doilea pivot.

2 - Mork egaleaza cu o aruncare din zona centrala (1-1).

1 - Buceschi deschide scorul cu o aruncare de pe inter dreapta (1-0).

21:45 Incepe meciul cu echipa Romaniei in atac.

21:43 Cele doua echipe sunt pregatite de marele meci. Olanda asteapta deja in finala mare.

21:41 Bun regasit prieteni ai handbalului. De la aceasta ora urmarim impreuna in aceasta pagina, live text, cel mai asteptat eveniment sportiv al finalului de an in Romania.

Ambele echipe au ajuns in semifinale dupa ce au facut parte din aceeasi grupa. Norvegia a invins Romania in grupe, cu 26-22 (13-10), dar in semifinala trebuie sa ne asteptam la un cu totul alt meci.

La fel ca si sfertul de finala cu Danemarca, semifinala contra Norvegiei se va disputa in Jyske Bank Boxen din Herning in fata unui public ostil.

Romania si Norvegia isi vor fi cunoscut la ora meciului lor posibila adversara din finala, cealalta semifinala dintre Olanda si Polonia disputandu-se la ora 19:00.

Finalele Campionatului Mondial sunt programate duminica. Finala mica de la ora 15:45, iar finala mare de la ora 18:15. Romania va fi intr-una din aceste finale in functie de scorul final al partidei cu Norvegia.

sursa foto: ihf.info



Romania rateaza calificarea in finala Campionatului Mondial dupa prelungiri. Arbitrii ne-au ciupit decisiv!