Handbal

HCM Baia Mare castiga in deplasare cu Lublin si ramane in cursa calificarii

Echipa HCM Baia Mare a obtinut, duminica dupa-amiaza, primul succes in deplasare in cei doi ani de participare in grupele Ligii Campionilor.

Formatia pregatita de Cositca Buceschi s-a impus pe terenul polonezelor de la MSK Lublin, cu 28-22, dupa o prima repriza echilibrata incheiata la egalitate, scor 10-10.

Baimarencele au dominat autoritar partea secunda si au subordonat adversarul cu un un joc excelent pe contraatac. La rezultatul final au contribuit de asemenea si paradele Paulei Ungureanu, aflata intr-o forma de zile mare intre buturile echipei noastre.

In urma acestui succes echipa din Baia Mare a urcat pe locul doi in clasamentul Grupei D, cu 4 puncte, avand sansa calificarii in faza urmatoare a grupelor pe teren propriu in disputa directa cu Metz.

Metz este a treia in grupa, cu 3 puncte, si vine la Baia Mare pe 22 noiembrie pentru meciul decisiv cu HCM. In aceeasi zi, Larvik (10 puncte) primeste vizita celor de la Lublin intr-un meci fara miza pentru echipa din Norvegia.

Primele trei echipe se califica mai departe in faza a doua a grupelor, unde HCM Baia Mare ar putea da piept cu formatii precum Gyori ETO, Viborg, Lokomotiva Zagreb sau Savehof.



HCM Baia Mare castiga in deplasare cu Lublin si ramane in cursa calificarii