Handbal

CSM Bucuresti, start lansat in noul sezon de Liga Campionilor

CSM Bucuresti a invins-o pe Rostov, cu 24-21 (12-10), duminica, pe teren propriu, in primul meci al noului sezon de Liga Campionilor la handbal feminin.

CSM Bucuresti, campioana Europei, a inceput cu dreptul cursa de aparare a titlului cucerit in dramatica finala cu Gyor de la Budapesta din urma cu cinci luni.

Victorie la trei goluri diferenta impotriva lui Rostov, o echipa extrem de incomoda pe care CSM-ul o elimina sezonul trecut in sferturi cu o dubla victorie la limita.

De aceasta data succesul jucatoarelor pregatite de Jakob Vestergaard a fost mult mai clar, dupa ce Rostov a condus o singura data, la 2-1 in minutul 4, si a mai revenit o data in partea secunda la 16-16, dupa ce echipa noastra avusese 15-12.

Un succes conturat in mare masura prin jocul extrem de precis din aparare, o aparare condusa magistral de Linnea Torstensson si de cele doua portarite, Jelena Grubisic si Paula Ungureanu.

In prima repriza Grubisic a avut doua goluri din poarta in poarta si nu mai putin de trei interventii decisive, in timp ce intrarea Paulei Ungureanu in partea secunda a inclinat decisiv balanta in favoarea formatiei bucurestene.

Ungureanu, portarita nationalei Romaniei, a avut nu mai putin de sase interventii in partea secunda, doua dintre acestea in situatii de contraatac unu contra unu, interventii care s-au dovedit decisive in conditiile in care Rostov revenise la 16-16 si punea presiune pe CSM Bucuresti.

Publicul bucurestean a avut de asemenea o contributie semnificativa la obtinerea acestui succes, Sala Polivalenta fiind arhiplina la primul meci al CSM-ului in noul sezon de Liga Campionilor.

Isabelle Gullden, cu 6 goluri, a fost cea mai buna marcatoare a CSM-ului, urmata de Majda Mehmedovic (5), Anastasia Lobach (4), Jelena Grubisic, Carmen Martin, Gnonsiane Niombla (fiecare cu 2 goluri) si Oana Manea (1 gol).

De la Rostov s-a remarcat Ekaterina Ilina, cu 6 goluri, secondata de Alexandrina Barbosa, cu 5 goluri. Siraba Dembele si-a trecut si ea in cont patru reusite.

CSM Bucuresti a beneficiat de sase aruncari de la 7 metri, toate transformate, in timp ce Rostov a transformat doar doua din cele trei aruncari de la 7 metri, una fiind aparata de Grubisici in minutul 50, cand aceasta a intrat de pe banca in locul lui Ungureanu si a blocat-o pe Ilina.

In cealalta partida a grupei, Gyor a trecut la pas de Midtyjlland, cu 31-19, iar peste doua saptamani vine in vulcanul din Polivalenta bucuresteana pentru a da piept cu CSM Bucuresti.

[news-121452]



CSM Bucuresti, start lansat in noul sezon de Liga Campionilor