Gimnastica

Octavian Bellu isi asuma ratarea calificarii la Jocurile Olimpice

Antrenorul federal al lotului national de gimnastica feminina a Romaniei, Octavian Bellu, a luat asupra sa vina ratarii prezentei la Jocurile Olimpice de la Rio si explica ce a dus la acest esec usturator.

"Imi asum lucrurile chiar si din postura de voluntar, cum am fost in ultimele patru luni. Imi asum esecul pentru ca altfel vom sta sa ne lamentam nu stiu cati ani, sa aruncam vinovatia si nu sa gasim solutii de a remedia problemele", a spus Bellu la Dolce Sport.

"Este pacat ca s-a ajuns la fundul sacului. Declinul a inceput inca din 2001. Sunt trei probleme mari: o echipa de conjunctura, lipsa de continuitate in pregatire din cauza problemelor de sanatate si lipsa de experienta", a mai spus Bellu.

Acesta mai spune ca in ultimii 10 ani cel putin a scazut drastic numarul sportivelor care practica gimnastica si a numarului de antrenori. La nivel de tara mai sunt in opinia sa 100 de antrenori, iar multi dintre acestia sunt mai degraba ajunsi la varsta pensionarii.

Pentru prima data dupa 1968 incoace, echipa feminina de gimnastica a Romaniei a ratat calificarea la o editie a Jocurilor Olimpice.

Romania era singura echipa din lume care terminase cu medalie in cadrul tuturor editiilor de Jocuri Olimpice dupa 1976. Aceasta serie impresionanta va fi intrerupta in 2016, la fix 40 de ani distanta.

[news-118785]



Octavian Bellu isi asuma ratarea calificarii la Jocurile Olimpice