Gimnastica

Dezastru pentru Romania la Mondialul de Gimnastica: Pentru prima oara in istorie am ratat finala pe echipe. Ne-au omorat paralele

Romania a rata sambata finala pe echipe de la Campionatul Mondial de Gimnastica de la Glasgow, dupa niste evolutiile foarte slabe de vineri.

Cu un total de 217,220 de puncte, Romania s-a clasat vineri pe locul 8. In urma evolutiilor de sambata ale celorlalte tari, asa cum era de asteptat, alte echipe au reusit sa obtina mai multe puncte decat Romania. Prima tara care ne-a depasit a fost China, care a urcat direct pe locul 3 in calificari, iar Romania a cazut pe locul 9. Iar coborarea va fi si mai mare, dupa ce sigur SUA va accede si ea in finala, in Top 8.

Ratarea Top 8 inseamna ca Romania va trebui sa dispute calificari pentru Olimpiada de Vara de la la Rio, din 2016. Pentru a intra in calificari, Romania va trebui sa incheie in primele 16 echipe, din cele 24 prezente.

Gimnastele noastre au primit note foarte slabe in calificari. Cele cinci sportive intrate in concurs, Diana Bulimar, Larisa Iordache, Andreea Iridon, Laura Jurca si Silvia Zarzu obtinand doua trei note de peste 14 puncte, toate la sarituri prin Iordache, Jurca si Zarzu. La sol si barna romancele au fost sub asteptari cu note care au variat intre 11,700 si 13,866.

Bulimar a cazut de doua ori la paralele inegale si a luat doar 11,100, iar Larisa Iordache a cazut o data. De fapt paralele inegale au fost cele care au dos Romania in jos in clasament. Nota totala de la parelele 49,133 a fost cu 5,400 puncte mai mica decat locul 7, Germania, in timp ce la celelalte aparate am obtinut note mai mari decat nemti si comparabile cu cele de la locurile superioare chiar din Top 3. Punctajele totale le gasiti mai jos, iar notele pe aparate ale romancelor sunt in partea de sus a stirii. 

Rusia, pe locul 1, a luat doar note de peste 14 si a ajuns chiar la 15,500.

Este pentru prima oara cand tara noastra rateaza o finala pe echipe la un Mondial de Gimnastica.



Dezastru pentru Romania la Mondialul de Gimnastica: Pentru prima oara in istorie am ratat finala pe echipe. Ne-au omorat paralele