Gimnastica

Belu si Bitang ar putea reveni la lotul national de gimnastica

Dezastrul de la Campionatele Mondiale de Gimnastica a fost un dus rece pentru gimnastica romaneasca. La Federatia Romana se vorbeste despre o revenire a cuplului Belu - Bitang. 

Presedintele Federatiei Romane de Gimnastica, Adrian Stoica, a declarat marti ca Octavian Belu si Mariana Bitang ar putea reveni in posturile de antrenori ai lotului feminin.

"Este posibil ca Belu si Bitang sa se intoarca la lot, daca si-au rezolvat problemele", a spus Stoica la postul tv Dolce Sport.

Stoica nu crede ca paralele inegale au dus la ratarea finalei pe echipe de la Campionatul Mondial de Gimnastica de la Glasgow. "Daca spui asa ceva, e pentru prosti", a spus Stoica. 

Totusi, privind notele totale, pe aparate, ale Romaniei la Mondiale se observa ca la sol, barna si sarituri Romania avut note de locurile 6-7. Practic, notele de la cele trei aparate au fost aproape sau au depasit numarul de puncte ale locului 8 din calificari, Olanda. In acelasi timp, la paralele inegale, nota a fost cu 6 puncte mai mica fata de locul 8.

Romania s-a clasat pe locul 13 in calificarile de la Mondialul de Gimnastica, ratand Top 8 si implicit calificarea in finala, alaturi de calificarea directa la Rio 2016. Romania va trebui sa dispute calificari pentru Jocurile Olimpice de Vara 2016.



Belu si Bitang ar putea reveni la lotul national de gimnastica