Gimnastica

Americanii o compara pe Larisa Iordache cu Nadia Comaneci

Postul american de stiri CNN a efectuat un reportaj in Romania in care figura principala este Larisa Iordache, vicecampioana lumii la ultima editie a Campionatelor Mondiale de gimnastica.

Iordache este comparata de americani cu Nadia Comaneci, prima gimnasta din istorie care a obtinut nota 10 intr-un concurs.

“Romania are o noua stea in devenire” sau “noua Nadia”, acestea sunt prezentarile pe care cei de la CNN le-au facut Larisei Iordache.

Acesta a povestit ca a ajuns sa faca gimnastica absolut intamplator si ca tot meritul pentru deschiderea acestei oportunitati apartine Marianei Campeanu-Silisteanu, cea care a avut inspiratia sa o atraga spre sala de antrenamente.

"Nu am ales eu gimnastica, gimnastica m-a ales pe mine. A fost o intamplare. Sunt foarte bucuroasa sa am ajuns atat de departe. Cred ca ea (n.r. - Marianei Campeanu-Silisteanu) a remarcat viteza si energia si acestea au impresionat-o", a spus Iordache.

Dubla medaliata cu argint la Nanning, Iordache a mai spus ca in gimnastica nu poti reusi fara “placere si dorinta”, si ca dintre toate aparatele ii place barna. 

“Este spectaculoasa. Imi place si solul, pentru ca poti sa prezinti atat elemente acrobatice cat si artistice", a mai spus gimnasta.

Iordache a ratat in finala pe aparate de la barna, acolo unde era mare favorita la un loc pe podium. Ulterior s-a revansat prin locul doi obtinut la sol, dar sportiva noastra nu si-a putut ascunde frustrarea declarand la revenirea in tara ca totul a fost cauzat de un moment de neatentie.



Americanii o compara pe Larisa Iordache cu Nadia Comaneci