Gimnastica

Acuze la DNA contra lui Bellu si Bitang: voluntari cu 7.200 de lei pe luna

Octavian Bellu si Mariana Bitang, cei mai titrati antrenori din istoria sportului romanesc, se afla in centrul unor acuze directe trimise de mama unei sportive din lotul national feminin de gimnastica. Revoltata, femeia a apelat inclusiv la DNA.

Silvana Peng, mama gimnastei Asiana Peng, sustine ca a intrat in posesia unor documente conform carora Bellu si Bitang au incasat salarii de 7.200 de lei pe luna fiecare in ultimii patru ani, de la Federatia Romana de Gimnastica.

Peng afirma ca, in ciuda acestor remuneratii importante, cei doi au fost foarte putin prezenti in sala de antrenamente, in perioada mentionata. In plus, Romania a ratat prezenta la JO 2016, ce e drept fara cei doi la conducere. Bellu si Bitang s-au ocupat "voluntar", ca pensionari, asa cum chiar ei au folosit acest termen, doar de calificari, dupa ratarea propriu-zisa si dezastruoasa a accederii directe la care ei nu s-au implicat deloc. Totusi, se pare, din ce spune Peng ca se aflau pe statul de plata.

[news-118627]

Este greu de inteles in aceste conditii cum si de ce au incasat salarii Bellu si Bitang, daca nu s-au mai ocupat de lot sau daca s-au ocupat ca "voluntari".

Salariile celor doi sunt uriase comparate cu cele ale celorlalti membri ai lotului national de gimnastica. Toata lumea avea salarii cuprinse intre 585 si 1.577 de lei pe luna, conform Adevarul.

Peng a depus in acest sens o plangere la Directia Nationala Anticoruptie la adresa Federatiei Romane de Gimnastica, implicit fiind inclusi si Bellu, dar si Bitang. 

[news-118785]



Acuze la DNA contra lui Bellu si Bitang: voluntari cu 7.200 de lei pe luna