Ciclism

Rohan Dennis, primul tricou galben din Turul Frantei

Australianul Rohan Dennis a reusit surpriza, sambata la Utrecht in etapa contratimp din Turul Frantei, si a semnat cel mai bun timp pe traseul tehnic in lungime de 13.8 kilometri.

Rutierul echipei BMC a fost inregistrat in 14 minute si 56 de secunde, reusind sa-l devanseze cu cinci secunde pe germanul Tony Martin de la Etixx-Quick Step. 

Al treilea s-a clasat Fabian Cancellara de la Trek, un alt favorit al probelor contracronometru, dar care de aceasta data a fost devansat cu sase secunde.

In afara luptei pentru victoria de etapa, deschiderea Marii Bucle de la Utrecht (Olanda) a programat si un duel de la distanta intre favoritii la victoria finala.

Cel mai bine dintre favoriti a iesit din acest contratimp italianul Vincenzo Nibali de la Astana, invingatorul din 2014 sosind la 43 de secunde in urma lui Dennis.

Doar Rigoberto Uran (+40) si Thibault Pinot (+41) s-au clasat mai bine decat Nibali daca luam in calcul posibilitatea ca acestia sa emita pretentii pentru victoria la general.

In spatele lui Nibali s-au clasat ceilalti trei mari favoriti la tricoul galben. Britanicul Chris Froome de la Sky a pierdut 7 secunde in raport cu Nibali, dar a reusit la randul sau sa-i ia 8 secunde lui Alberto Contador de la Tinkoff Saxo. 

Cel mai rau dintre cei patru a venit columbianul Nairo Quintana (Movistar), rutier care a pierdut 15 secunde fata de Nibali, dar daca tinem cont ca micutul rutier sud-american nu este tocmai un favorit al contratimpului am putea spune ca s-a descurcat mai mult decat onorabil.



Rohan Dennis, primul tricou galben din Turul Frantei