Ciclism

Froome castiga Turul Frantei

Turul Frantei 2015 s-a incheiat duminica prin victoria britanicului Chris Froome. El a castigat pentru a doua oara aceasta competitie, dupa triumful din anul 2013.

La fel ca acum doi ani, Froome a fost secundat de Nairo Quintana. Distan'a dintre cei doi a fost de 72 de secunde. Columbianul Alejandro Valverde a completat podiumul.

Froome a devenit primul britanic din istorie care invinge in doua editii ale Le Tour. El a fost tinta unor acuzatii de dopaj inainte de etapa 21, insa pe moment totul a ramas la stadiul de vorbe.

Britanicul a declarat la final ca "nu voi dezonora niciodata tricolul galben." El a fost constat criticat la posturile tv din Franta pentru timpii "anormali". In etapa 14, Froome a spus ca a fost tinta unor spectatori care au aruncat in el cu urina. De asemenea, se pare ca a fost si de doua ori scuipat in etapele de dinainte de duminica. 

Pentru multi, victoria lui Froome era asigurata din a doua saptamana sau chiar mai devreme, de la etapa a doua cu finalul de la Zelande, acolo unde Sky s-a distantat la un minut si 28 de secunde fata de cei de la Movistar.



Froome castiga Turul Frantei