Ciclism

Eduard Grosu, locul patru in Gran Piemonte

Ciclistul Eduard Grosu s-a clasat pe locul patru in cursa Gran Piemonte desfasurata vineri in Italia, continuand seria evolutiilor bune din acest final de sezon.

Cursa a fost castigata de belgianul Jan Bakelants de la AG2R, rutier care a trecut linia de sosire cu un avans de patru secunde in fata lui Matteo Trentin (Quick Step) si a lui Sonny Colbrelli (Bardiani).
 
Grosu a venit pe patru si a ratat de putin podiumul, dar acest rezultat se alature unei serii foarte bune pentru rutierul nostru in aceasta toamna.
 
Sprinterul celor de la Nipo-Vini Fantini a reusit sa se claseze in fata unor sprinteri cu greutate in plutonul profesionist precum Jose Joaquin Rojas Gil (Movistar), Sacha Modolo (Lampre-Merida) sau Daniele Bennati (Tinkoff-Saxo).
 
Grosu a avut in ultima luna clasari dintre cele mai bune in cursele de o zi disputate:
 
Locul 8 in Bruxelles Cycling Classic
 
Locul 6 in GP de Fourmies
 
Locul 9 in Coppa Bernocchi
 
Acesta a mai concurat in Coppa Agostoni - Giro delle Brianze, Memorialul Marco Pantani si GP Industria & Commercio di Prato, curse pe care insa nu le-a terminat pe bicicleta.
 
In Tre Valli Varesine Grosu nu a luat startul din cauza unui virus gastrointestinal.

Pentru viitorul apropiat Grosu tinteste victoria in GP Baghelli si apoi isi propune o evolutie cat mai buna in Turul Hainan.

Referitor la rezultat din Gran Piemonte, rutierul nostru a declarat: "E un rezultat bun pentru moral, dar vedem ce va fi in continuare. GP Baghelli este un obiectiv. Am avut ghinion intreg anul, cu mononucleoza, apoi am cazut. Vedem ce se va intampla in viitor".
 
Eduard Grosu a concurat in acest an in Turul Italiei si a obtinut cel mai bun rezultat din istoria ciclismului romanesc intr-un Mare Tur, clasandu-se pe locul al 5-lea in etapa de la Lido di Jesolo.



Eduard Grosu, locul patru in Gran Piemonte