Box

Teoria conspiratiei dupa meciul Mayweather-Pacquaio: Scorul arbitrilor ar fi fost in realitate invers celui anuntat

Eroare umana sau greseala intentionata? Aceasta este intrebare aparuta pe retelele de socializare cu privire la deznodamantul celui mai recent “meci al secolului”, in care Floyd Mayweather l-a invins pe Manny Pacquaio la puncte prin decizie unanima.

Teoria conspiratiei in acest caz a pornit de la o realitate evidenta, pe care am vazut-o cu totii, nefiind neaparat specialisti in box.

Manny Pacquaio a fost luptatorul mai combativ in meciul din MGM Grand Arena, iar Mayweather a lasat impresia ca este mai degraba un bun alergator in maratonul de la New York sau Boston.

Altii au spus ca Mayweather a boxat inteligent si ca a atacat doar cat sa-si apropie victoria, insa rezultatele celor trei arbitri de margine au starnit nedumerire.

Cei trei fara exceptie l-au vazut invingator pe Mayweather la diferente ridicol de mari dupa cele petrecute in cel mai scump ring din istoria boxului.

“Am crezut ca am castigat meciul”, au fost primele cuvinte ale lui Pacquaio si filipinezul chiar a parut ca stie ce spune. Doar el putea sa stie cel mai bine cum au stat lucrurile in ring, din moment ce-i rezistase 12 runde neinvinsului adversar.

In plus, un alt element aparut ridica si mai mari semne de intrebare si aici revenim la intrebarea din deschidere.

Fiecaruia dintre cei doi pugilisti le-a fost repartizata cate o culoare pentru o identificare mai usoara in documentele arbitrilor. Astfel, Pacquaio a primit coltul rosu, iar Mayweather pe cel albastru.

Numai ca pe foile oficiale de arbitraj aparute pe retelele de socializare scorurile sunt inversate, in sensul in care 118-110, 116-112 si 116-112 sunt rezultatele trecute in dreptul pugilistului din coltul rosu, adica Manny Pacquaio.

Eroarea umana este de luat in calcul, fara indoiala, desi la un meci cu o bursa de 300 milioane de dolari si incasari totale de jumatate de miliard de dolari la care s-a uitat toata planeta este greu de crezut ca tocmai un astfel de amanunt sa fi fost incurcat.

Si nu de unul dintre aribitri, ci de toti trei fara exceptie. Ulterior cei de la Comisia de Sport a Statului Nevada au corectat rezultatele de mai jos.



Teoria conspiratiei dupa meciul Mayweather-Pacquaio: Scorul arbitrilor ar fi fost in realitate invers celui anuntat