Box

Polemici dupa egalul lui Bute: "Merita victoria". Floyd Mayweather l-a atacat pe pugilistul roman

Lucian Bute (32-4, 25 KO) a terminat la egalitate meciul pentru centura WBC, contra campionului Badou Jack (21-1-2, 12 KO). Decizia de egalitate a fost contestata de o publicatie de box din SUA, care a scris ca Bute merita sa castige. Floyd Mayweather Jr., nimeni altul decat impresarul lui Badou, a criticat vehement egalul lui Bute.

Cunoscutul site de stiri din box Boxing News 24 a scris dupa meci ca "noi l-am vazut pe Bute castigand sapte runde si meritand victoria. Jack a ratat prea multe lovituri si nu a trimis destule. Jack l-a lasat pe un Bute de 36 de ani sa il depaseasca, a fost evident, iar arbitrii au vazut. L-am dat pe Bute castigator in rundele 1, 2, 6, 7, 8, 9, 10, 11 si 12. Nu am putut oferi aceste runde pentru Jack, pentru ca a ratat prea multe lovituri si a fost depasit flagrant de Bute. Cred ca Bute a fost cel mai talentat dintrei cei doi. Dar Jack este bine conectat, fiind promovat de Floyd Mayweather Jr., insa nu a meritat victoria".

Badou a decalarat dupa meci ca "este de rahat, am crezut ca am castigat meciul. Poate Bute a castigat ultima runda, dar chiar si asa am luat 8 runde eu, iar el doar patru. Bute este un luptator fanrtastic, dar eu am castigat meciul".

Dupa declaratia lui Badou, microfonul a fost luat de Floyd Mayweather Jr., care a spus: "Avem nevoie de arbitri noi in acest sport. Si de un sistem corect de punctare". El a dat astfel de inteles ca Bute a fost favorizat de arbitri.

Lucian Bute nu a comentat arbitrajul: "A fost un meci strans. Sunt foarte fericit si multumesc pentru ca am avut aceasta ocazie. Voi lupta si cu DeGale si cu Jack. Stiam ca va fi un meci strans, am aratat ca sunt inca in top".

Partida a avut loc duminica dimineata in capitala SUA, Washington DC. Scorurile celor trei arbitri au fost 117-111 pentru Jack, alaturi de un 114-114 si un alt 114-114. La aflarea deciziei, Bute a facut un gest de nemultumire,

[news-118987]



Polemici dupa egalul lui Bute: "Merita victoria". Floyd Mayweather l-a atacat pe pugilistul roman