Box

Manny Pacquaio vrea revansa cu Floyd Mayweather in 2016. Acesta pierde prosteste o centura mondiala

Pugilistul filipinez Manny Pacquaio s-a refacut dupa interventia chirurgicala suferita la umar in urma meciului cu Floyd Mayweather din luna mai a acestui an.

Aflat la recuperare in Indonezia, Pacquaio a anuntat intr-o conferinta de presa ca in 2016 doreste sa primeasca revansa din partea lui Floyd Mayweather, in fata caruia a pierdut la puncte prin decizie unanima.

“Sunt gata sa ma bat din nou cu Mayweather in anul care urmeaza”, a spus Pacquaio.

Mayweather l-a invins pe Pacquaio in 2 mai intr-o lupta pe care specialistii au inclus-o la categoria “Meciul Secolului”, dar care nu s-a ridicat la nivelul asteptarilor.

Pacquaio nu a inteles cum a pierdut lupta din Las Vegas si la cinci zile dupa infruntare a fost operat in Los Angeles la umarul drept.

Americanul Mayweather a reactionat destul de dur, deranjat ca Pacquaio a pus infrangerea pe seama unei posibile indisponibilitati fizice.

Intre timp, Mayweather a pierdut centura mondiala WBO dupa ce a incalcat regulile acestei versiuni a boxului profesionist.

Cunoscut ca un personaj care face parada de castigurile sale uriase, nu de putine ori pozand ingropat practic in mormane de bani, Mayweather nu a platit la timp o taxa infima pentru nivelul sau catre cei de la World Boxing Organisation. Adica 200.000 de dolari, in conditiile in care doar de pe urma meciului cu Pacquaio a incasat 180 de milioane de dolari.

Urmatoarea lupta a lui Mayweather este programata pe 12 septembrie, desi pana la aceasta ora nu a fost inca anuntat adversarul sau. Mayweather a lasat sa se inteleaga dupa meciul cu Pacquaio ca dupa lupta din toamna se va retrage, dar n-ar fi prima oara cand acesta isi anunta iesirea din ring doar pentru a se razgandi ulterior. Un posibil adversar ar fi britanicul Amir Khan.



Manny Pacquaio vrea revansa cu Floyd Mayweather in 2016. Acesta pierde prosteste o centura mondiala