Box

Lucian Bute revine pe ring, in august

Revenirea lui Lucian Bute in box este oficiala. Sportivul roman a anuntat miercuri dimineata ca revine in box, in august avand programat un meci. 

Bute a anuntat pe retelele sociale ca urca in ring pe 15 august. Va fi un meci de 10 reprize cu campionul european la Super Mijlocie, Andrea Di Luisa (Italia).

Acest meci poate masura puterea de revenire a lui Bute. O victorie ar putea fi egala cu disputarea unui meci de anvergura, in octombrie, la Quebec, iar o infrangere ar echivala de data aceasta cu o retragere fara glorie. 

"Ultimul efort"

"Este ultimul sau efort pentru a redeveni campion mondial", scrie siteul rds.ca.

Bute a declarat in Canada, la conferinta de presa de marti seara (ora locala) ca "este visul meu sa joc din nou cu centura pe masa si sa redevin campion mondial".

"Am avut o perioada mai dificila, cu accidentari, dar am regasit placerea de a ma antrena", a mai spus Bute.

Antrenat de doi canadieni anonimi

Bute a pierdut in ianuarie 2014 meciul cu Jean Pascal si a anuntat dupa aceea oprirea colaborarii lui antrenorul sau pe care l-a avut aproape mereu, Stephan Larouche. Din septembrie 2014 el s-a antrenat cu reputatul Freddie Roach. Numai ca Bute nu a putut sa-si arate progresele la meciul programat in decembrie anul trecut contra  lui Roberto Feliciano Bolonti, anuland lupta dupa ce s-a accidentat la un antrenament in Filipine.

Ramas fara antrenor, Bute (35 de ani) a revenit in sala de antrenamente a fratilor Howard si Otis Grant din orasul Montreal (Canada). Howard este cel care il antreneaza la acest moment, iar Otis se ocupa cu declaratiile in presa canadiana.



Lucian Bute revine pe ring, in august