Box

Lucian Bute lupta pe 28 noiembrie pentru centura IBF

Lucian Bute va intra in ring pe 28 noiembrie pentru a recapata centura IBF, intr-o lupta ce va avea loc in orasul canadian Quebec, contra lui James DaGale. 

Data de 28 noiembrie a fost anuntata vineri de impresarul lui Bute, Al Haymon, insa nu este oficiala, urmand ca in urmatoarele zile sa se si confirme. 

La aceasta ora, Bute se afla in statul american Florida, acolo unde se antreneaza pentru lupta cu DeGale. 

DeGale este in varsta de 29 de ani si este campion olimpic la box, avand un palmares de 29 de meciuri, 14 KO si o singura infrangere. El a intrat in posesia centurii IBF dupa o lupta cu Andre Direll, in urma retragerii lui Carl Froch. 

Lucian Bute a detinut la randul sau centura IBF, insa a pierdut-o in anul 2012 cand ce a fost demolat intr-un meci de trista amintire de Carl Froch. 

[news-86943]

Cine este James De Gale

In varsta de 29 ani, De Gale a fost campion olimpic pentru Marea Britanie in 2008 la categoria mijlocie si dublu medaliat cu argint la aceeasi categorie la Campionatele Europene din 2007 si 2008.

La profesionisti a trecut in decembrie 2008, cand a semnat primul sau contract pentru un milion si jumatate de lire sterline.  In cariera profesionista de pana acum a adunat 22 de meciuri, dintre care a castigat 21 (14 inainte de limita) si a pierdut o singura data. Singura infrangere dateaza din 2011, cand De Gale pierdea in O2 Arena din Londra titlul britanic la supermijlocie in fata lui George Groves, cel care mai tarziu avea sa-l infrunte de doua ori pe Carl Froch.

Pana la urma titlul IBF la supermijlocie a ajuns la De Gale dupa retragerea lui Froch si vacantarea centurii, iar acesta a cucerit-o chiar in acest an dupa o lupta cu americanul Andre Dirrell in Boston prin decizie unanima la puncte. 



Lucian Bute lupta pe 28 noiembrie pentru centura IBF