Box

Lucian Bute, prins dopat

Boxerul roman Lucian Bute a fost depistat pozitiv la un test antidoping efectuat dupa meciul cu Badou Jack din data de 30 aprilie, desfasurat la Washington, potrivit presei nord-americane.

Informatia, confirmata de presedintele WBC, Mauricio Sulaiman, intr-un comunicat, a fost facuta publica initial pe Twitter de jurnalistul Dan Rafael, din reteaua ESPN, relateaza presa canadiana, care precizeaza ca substanta interzisa la care a fost depistat pozitiv pugilistul roman este ostarina (enobosarm), care produce efecte similare celor ale steroizilor anabolizanti.

Comisia pentru box si sporturi de contact a Districtului Columbia a anuntat WBC-ul ca au fost gasite urme de ostarina in esantioanele prelevate de la Bute in urma meciului cu Badou Jack. Nu au fost anuntate sanctiunile pe care le risca Bute. Substanta mentionata figura inca din ianuarie 2008 pe lista produselor interzise de Agentia Mondiala Antidoping.

[news-119377]

Meciul dintre cei doi boxeri, pentru titlul WBC la categoria supermijlocie, s-a terminat cu un rezultat de egalitate dupa 12 reprize, dar suedezul de origine gambiana si-a pastrat centura de campion. Doi dintre arbitrii-judecatori au dat un scor de 114-114, in timp ce al treilea l-a vazut invingator pe Jack, cu 117-111.

Comisia sportiva din Washington DC a fost responsabila cu efectuarea testelor antidoping legate de acest meci.

Bute (in varsta de 36 ani), fost campionul mondial IBF al categoriei din 2007 pana in 2012, interval in care si-a aparat centura de 9 ori, are in palmares 32 de victorii (25 KO), un meci egal si 3 infrangeri la profesionisti.

Sursa: Agerpres



Lucian Bute, prins dopat