Box

Lucian Bute, campionul publicului in meciul cu James DeGale: "Bute, un domn intr-un sport violent"

Chiar daca a fost invins de arbitri, care au vazut alt meci si au dat o decizie unanima in favoarea britanicului, Lucian Bute a iesit cu fruntea sus dintr-o lupta pe care a controlat-o si la final a castigat inimile spectatorilor care l-au aclamat la scena deschisa fluierand decizia judecatorilor de margine.

Pe retelele de socializare opinia unanima a judecatorilor din fata micilor ecrane a fost in favoarea lui Lucian Bute, acesta fiind vazut adevaratul invingator al luptei din Quebec.

Relatam mai jos cateva dintre opiniile impartasite pe Twitter pe marginea meciului Bute-DeGale pe canalul dedicat acestei dispute.

“Acest sport trebuie investigat dupa modelul FIFA. Arbitrii au fost absolut oribili. Bute a castigat meciul de departe”, este una dintre opinii.

Un alt fan al boxului a scris ca “Bute a facut cel mai bun meci al sau din cariera. Contondent, puternic si solid. Cu toate acestea a pierdut. Boxul nu este corect”.

“Ce lupta! Cea mai buna din cariera lui. Niciodata nu l-am mai avut atat de increzator. Respect Bute. Pentru mine este adevaratul castigator”, a scris un alt utilizator.

Interesant este ca exista opinii care acrediteaza ipoteza unui aranjament la nivel inalt pentru a fi declarat invingator DeGale. “Aceasta lupta a fost pierduta dinainte”, a scris un utilizator de limba franceza al retelei Twitter.

“Bute a castigat. Ce arbitri slabi” sau “Concediati acei arbitri” sunt alte mesaje scrise pe Twitter dupa meciul lui Bute cu DeGale si ca acestea au fost sute chiar mii, ceea ce arata ca oamenii nu pot fi pacaliti. Diferenta dintre Bute si DeGale fiind evidenta. 

Doar un KO l-ar fi putut salva pe Bute sa nu ramana la mana arbitrilor, ceea ce pugilistul nostru a cautat pana la final, numai ca Lucian este putin strain de aceasta lume a boxului profesionist cu numeroasele ei subterane.

“Bute, un domn intr-un sport violent”, este mesajul unui utilizator care ii arata respectul lui Bute, acesta concluzionand intocmai cele petrecute in box.



Lucian Bute, campionul publicului in meciul cu James DeGale: "Bute, un domn intr-un sport violent"