Box

Lucian Bute afla in doua saptamani rezultatele probei B

Pugilistul Lucian Bute mai are de asteptat doua saptamani pentru a afla rezultatul probei B la controlul anti-doping efectuat dupa meciul cu Badou Jack din 30 aprilie.

Bute a fost depistat pozitiv cu Ostarina, o substanta interzisa de Agentia Mondiala Anti-Doping (WADA) inca din 2008.
 
Chiar daca nu face parte din categoria steroizilor, Ostarina actiunea ca acestia prin cresterea rezistentei la efort si a masei musculare.
 
Joi reprezentantii lui Bute au fost prezenti in Salt Lake City pentru a identifica proba de urina oferita de boxer dupa ultima lupta. Dupa aceasta identificare laboratorul va testa aceasta proba, iar rezultatul va fi cunoscut in doua saptamani, au declarat cei de la GYM, echipa care se afla in spatele lui Bute, in presa canadiana.
 
Lucian Bute a negat ca ar fi folosit substante interzise si are incredere in rezultatul probei B.
 
Campion mondial IBF la categoria supermijlocie intre 2007 si 2012, Bute a boxat de doua ori la rand pentru titlul mondial, dar a fost invins mai intai de britanicul James DeGale prin decizie unanima la puncte in 12 reprize, pentru ca in acest an sa termine la egalitate cu Badou Jack, intr-un meci pentru centura WBC. Aceasta a ramas la Jack conforma regulamentului in astfel de situatii.



Lucian Bute afla in doua saptamani rezultatele probei B