Box

Lucian Bute s-a intors. Victorie prin KO cu Andrea Di Luisa in repriza a 4-a

Onlinesport.ro a transmis duminica dimineata de la ora 5:00 a Romaniei meciul prin care Lucian Bute si-a facut revenirea in box dupa un an si 7 luni. Fostul campion mondial IBF s-a impus inainte de limita dupa ce l-a pus la pamant pe Andrea Di Luis cu un croseu de stanga in barbia adversarului.

La 35 ani, Bute a obtinut a 34-a sa victorie la profesionisti si a 25-a inainte de limita, un succes conturat in repriza a 4-a a disputei cu Andrea Di Luisa printr-o directa de stanga care l-a culcat la pamant pe italian.

Acesta a incercat sa revina, dar a fost luat tare de Bute si staff-ul italianului a aruncat in cele din urma prosopul.

Meciul fusese programat pentru un total de 10 reprize.

Cu acest succes Bute spera sa-si deschida drumul spre un nou titlu mondial si in saptamanile sau lunile urmatoare vom afla numele viitorului adversar al campionului nostru.

[news-115309]

Asa am trait LIVE meciul Bute - Di Luisa:

5:40 Victoria ii este acordata in mod oficial lui Bute, o victorie prin KO in repriza a 4-a din cele 10 programate. Este succesul cu numarul 34 din cariera lui Bute si a 25-a inainte de limita.

5:38 Bute este aplaudat la scena deschisa si, vizibil emotionat, asteapta decizia oficiala. Sunt lacrimi de emotie in ochii lui Bute.

RUNDA 4 Bute incaseaza o lovitura libera pe o contra si este obligat sa intre in defensiva, dar Lucian arunca o stanga care-l pune la pamant pe Di Luisa. Italianul este numarat cu 1 minut si 21 de secunde inaintea finalului runde. Italianul revine in meci si Bute se napusteste asupra lui. Bute ataca nemilos si inchide meciul prin KO. Din coltul lui Di Luisa s-a aruncat prosopul.

RUNDA 3 Ochiul drept al italianului a inceput sa devina marturia pumnilor incasati din partea lui Bute. O directa de stanga care se opreste in barbia italianului. Vine si un croseu de stanga, dar italianul raspunde si el cu aceeasi lovitura. Incep sa se schimbe lovituri dure, meciul se incinge. Stanga lui Bute il prinde cu garda jos pe Di Luisa si doar sunetul care anunta finalul rundei il salveaza pe italian.

RUNDA 2 Italianul simte ca a pierdut prima lupta si cauta sa se apropie de lupta corp la corp. Bute a ramas acelasi luptator elegant, care incearca sa boxeze curat de la distanta. Directa de stanga la corp care ii intra lui Bute, apoi acesta isi zguduie adversarul cu o combinatie spectaculoasa.

RUNDA 1 Di Luisa este un pugilist cu garda inversa. Acesta incearca sa controleze centrul ringului. Bute se misca bine si arata bine din punct de vedere fizic. Un upercut de stang receptionat de italian. Acesta nu da semne ca ar avea probleme, dar Lucian cu siguranta a punctat pe foile arbitrilor. Inca o directa de stanga care se opreste in barbia lui Di Luisa. O prima repriza care nu-i poate reveni decat lui Bute. A fost pugilistul care a punctat in mod evident.

5:20 Incepe meciul care se disputa pe durata a 10 reprize.

5:19 Cei doi pugilisti sunt prezentati in ring. Se fac ultimele pregatiri inaintea startului meciului. Bute a ocupat coltul albastru si se bucura in continuare de o mare sustinere in Montreal.

5:15 Bun gasit prieteni ai boxului. Dupa foarte mult timp avem o noua dimineata alba. Lucian Bute intra in ring pentru primul sau meci dupa un an si 7 luni.

Inaintea luptei

Bute il intalneste pe italianul Andrea Di Luisa intr-un meci programat in Bell Center din Montreal (Canada) la categoria supermijlocie pe durata a 10 runde.

Este aceeasi arena unde in 2007 Bute a obtinut titlul mondial in versiunea IBF dupa o lupta cu Berrijo din Columbia.

Cu 31 de victorii si doua infrangeri, Bute incearca la cei 35 de ani ai sai relansarea carierei si spera ca, dupa o victorie in fata lui Di Luisa, sa beneficieze din nou de oportunitatea cuceririi titlului mondial.

In varsta de 33 ani, Di Luisa are 17 victorii in palmares si de asemenea doar doua infrangeri. Italianul nu a mai boxat din decembrie 2014, cand il invingea pe Roberto Coco si intra in posesia centurii EBU-EU la categoria supermijlocie.

Alaturi de meciul lui Bute in gala de sambata noapte din Montreal vor mai lupta Eleider Alvarez (17-0, 10 KOs) contra lui Isidro Ranoni Prieto (24-0-3, 20 KOs) intr-un meci programat pentru 12 reprize.

Meciul Bute-Di Luisa este transmis in Romania de postul public de televiziune, duminica, de la ora 5:00 a diminetii. Confruntarea va fi live text in aceasta pagina.

[news-115229]

"Ultimul efort"

"Este ultimul sau efort pentru a redeveni campion mondial", scrie siteul rds.ca.

Bute a declarat in Canada ca "este visul meu sa joc din nou cu centura pe masa si sa redevin campion mondial".

"Am avut o perioada mai dificila, cu accidentari, dar am regasit placerea de a ma antrena", a mai spus Bute.

Antrenat de doi canadieni anonimi

Bute a pierdut in ianuarie 2014 meciul cu Jean Pascal si a anuntat dupa aceea oprirea colaborarii lui antrenorul sau pe care l-a avut aproape mereu, Stephan Larouche.

Din septembrie 2014 el s-a antrenat cu reputatul Freddie Roach. Numai ca Bute nu a putut sa-si arate progresele la meciul programat in decembrie anul trecut contra  lui Roberto Feliciano Bolonti, anuland lupta dupa ce s-a accidentat la un antrenament in Filipine.

Ramas fara antrenor, Bute (35 de ani) a revenit in sala de antrenamente a fratilor Howard si Otis Grant din orasul Montreal (Canada). Howard este cel care il antreneaza la acest moment, iar Otis se ocupa cu declaratiile in presa canadiana. 



Lucian Bute s-a intors. Victorie prin KO cu Andrea Di Luisa in repriza a 4-a