Box

Florin Mergea alaturi de Lucian Bute la meciul cu DeGale. Tenismenul povesteste ce a trait in Quebec

Jucatorul de tenis Florin Mergea a relatat cele traite sambata noapte in Videotron Centre din Quebec, unde s-a numarat printre sustinatorii lui Lucian Bute in tentativa acestuia de a-si recastiga titlul mondial IBF la categoria supermijlocie.

"Am avut parte de o experienta unica pentru noi si mai ales pentru mine ca sportiv de performanta. Sa fii intr-o tara straina si toata sala sa iti scandeze numele de cand intri pe scena si pana iesi, este ceva ce nu poate fi descris in cuvinte. Suntem norocosi ca am putut fi langa Lucian aseara. Este prima data cand mergem la un meci de box si desi nu avem habar de sistemul de punctaj, pentru noi, Lucian a fost cel mai bun din ring. Mi se pare ciudat ca DeGale sa castige acest meci avand un pomete si ambele arcade sparte, plin de sange, sa traga de timp si sa si foloseasca tehnici interzise, iar Lucian sa nu aiba absolut nimic. Indiferent de cati pumni au fost lansati si cati au aterizat... (...) Multumim Lucian, aseara ai fost cel mai bun din ring si ne-ai facut mandri ca suntem romani!", a notat Mergea pe pagina sa de Facebook.

Finalist la Turneul Campionilor din acest an, Mergea a mai spus ca nu intelege cum nicio televiziune din Romania nu s-a aratat interesata de transmiterea unui meci de o asemenea importanta.

"Nu e normal ca acest meci sa nu fie difuzat la tv in Romania. Oricum ne-am uita la acest aspect, nu e normal. Dupa ce ca in acest moment, in sport, avem valori pe care le numeri pe degetele de la maini, care sunt singurele persoane care pun Romania intr-o lumina buna in lume, nici pe acestia nu-i punem in fata si nu ne mandrim cu ei. Sa ai un roman intr-o lupta pentru a redeveni campion mondial si sa nu dai in direct meciul, nu e normal", a mai opinat Mergea.

Meciul Bute-DeGale a fost redat in Romania de la fata locului de postul public de radio si a putut fi urmarit live text pe site-ul onlinesport.ro



Florin Mergea alaturi de Lucian Bute la meciul cu DeGale. Tenismenul povesteste ce a trait in Quebec