Box

Dosarul Gala Bute: Elena Udrea, arestata preventiv

Elena Udrea a fost arestata preventiv miercuri in Dosarul Gala Bute.

Decizia a fost anuntata de Curtea Suprema de Justitie. Arestarea preventiva este pentru 30 de zile, insa decizia poate fi contestata.

Elena Udrea tocmai iesise din inchisoare, avana arest la domiciliu in Dosarele Microsoft si E-Romania. 

Udrea, in calitate de fost ministru al Turismului si Dezvoltarii, este banuita a fi beneficiat politic de pe urma Galei Bute. Ministerul pe care il conducea a platit in jur de 2,5 milioane de euro unor firme, care la randul lor au virat banii catre compania lui Rudel Obreja, la acea vreme presedinte al Federatiei Romane de Box.

Obreja, si el arestat, luase un imprumut de la BRD pentru a organiza Gala Bute, iar din banii primiti a stins acel imprumut. 

Conform Elenei Udrea, ea a fost arestata joi in Gala Bute pe baza unor denunturi ale altor persoane. In dosar a aparut o inregistrare video in care unul dintre denuntatori incerca sa il convinga pe altul sa declare contra Elenei Udrea in fata Directiei Nationale Anticoruptie. 

Dosarul Gala Bute

In dosarul "Gala Bute", prin rechizitoriul din 6 noiembrie 2013, procurorul de caz a dispus trimiterea in judecata a fostului presedinte al Federatiei Romane de Box Rudel Obreja, pentru fapte coruptie, precum si scoaterea de sub urmarire penala sau neinceperea urmaririi penale, dupa caz, fata de reprezentantii Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, Ministerului Economiei, companiilor nationale si ai Federatiei Romane de Box implicati in savarsirea faptelor din acest dosar.

[news-112135]

In decembrie 2013, procurorul sef adjunct al Sectiei de combatere a infractiunilor conexe infractiunilor de coruptie din DNA a infirmat acest rechizitoriu, considerand ca este nelegal in privinta solutiei de neurmarire dispuse cu privire la functionarii implicati, dar si a calificarii faptelor retinute in sarcina lui Obreja.

Astfel, seful procurorului de caz apreciaza ca "solutia de neurmarire cu privire la Ariton Ion si la reprezentantii companiilor nationale care au sponsorizat Federatia Romana de Box este gresita, fiind necesara continuarea urmaririi penale cu privire la savarsirea de catre aceste persoane a infractiunilor prev. de art. 13, indice 2, din Legea nr. 78/2000 cu modificarile si completarile ulterioare rap. la 248 C.p.", respectiv pentru abuz in serviciu. 



Dosarul Gala Bute: Elena Udrea, arestata preventiv