Box

Deontay Wilder si-a bagat adversarul in spital intr-un meci pentru titlul mondial. Tyson Fury l-a provocat pe american dupa meci

Americanul Deontay Wilder, 30 ani, si-a aparat sambata noapte pentru a treia oara in cariera centura mondiala WBC la categoria grea.

Acesta l-a invins pe polonezul Artur Szpilka prin KO in repriza a 9-a. Acesta a parasit ringul pe targa si a fost transportat la cel mai apropiat spital ca masura de precautie.

Ulterior Artur Szpilka a fost declarat in afara oricarui pericol.

Wilder a avut parte de o surpriza dupa ce l-a dovedit pe Szpilka trezindu-se in ring cu britanicul Tyson Fury, cel care l-a deposedat pe Vladimir Klitschko de cele trei centuri mondiale pe care acesta le-a detinut pana la finalul anului trecut.

“Te infrunt cand vrei si unde vrei, dupa ce imi reglez conturile pentru a doua oara cu Klitschko”, i-a strigat Fury lui Wilder.

Raspunsul americanului nu a intarziat sa apara: “Esti un zero, un provocator. Nu mi-e frica de nimeni si sunt gata sa vin la tine”.

Cei doi s-ar putea infrunta abia dupa ce vor mai urca o data in ring. Fury i-a acordat revansa lui Klitschko, iar Wilder trebuie sa-l infrunte pe challenger-ul oficial, rusul Alexandr Povetkin.

In alta ordinde de idei, americanul Charles Martin a pus mana, tot sambata seara, pe centura mondiala IBF la categoria grea, titlu ramas vacant dupa ce Tyson Fury a refuzat sa lupte cu acesta.

Martin (23 victorii si un egal in cariera) l-a invins prin abandon pe ucraineanul Viaceslav Glazkov. Acesa a acuzat o accidentare la genunchiul piciorului stang si a abandonat in repriza a 3-a.

Glazkov era neinvins in cele 23 de meciuri disputate pana acum in boxul profesionist.



Deontay Wilder si-a bagat adversarul in spital intr-un meci pentru titlul mondial. Tyson Fury l-a provocat pe american dupa meci