Box

Cristian Ciocan, invins prin abandon de Tyson Fury

Cristian Ciocan nu a rezistat decat opt reprize in fata britanicului Tyson Fury inainte de a abandona lupta de la Londra dupa o superioritate evidenta a detinatorului centurii mondiale WBO International la categoria grea.

Cu 17 victorii si trei infrangeri la profesionisti, Ciocan a inceput meciul cu Fury in ofensiva, incercand sa controleze centrul ringului.

Fury, un luptator urias de 2.06 metri inaltime, nu a lasat impresia ca ia meciul prea in serios si in primele trei runde cel putin nu a facut decat sa pareze atacurile lui Ciocan, rezumandu-se la o tactica de asteptare.

In runda a patra britanicul de 26 ani originar din Manchester a inceput sa dea drumul la lovituri si Ciocan a avut primele dificultati.

La jumatatea rundei a 5-a a venit si lovitura care l-a ingenuncheat pe Ciocan, o directa de dreapta care s-a oprit in tampla stanga a romanului stabilit la Hamburg in Germania.

Ciocan a pus genunchiul jos si a fost numarat de arbitrul ringului. Lupta a fost reluata, dar prapastia cascata intre cei doi se adancea cu fiecare lovitura lansata de Fury.

Acesta nu a fortat niciun moment si a lasat meciul sa curga de la sine pana la epuizarea lui Ciocan, iar “Hammer” a cedat in finalul rundei a 8-a recunoscandu-si infrangerea.

Probabil a simtit ca nu-l poate dovedi pe Fury sau si-a dat seama ca nu mai are resursele necesare pentru a continua pana la finalul celor 12 runde programate.

Inaintea meciului Fury l-a tratat cu aroganta pe Ciocan si a spus despre acesta ca are la fel de multe sanse sa-l invinga precum are el intr-o disputa cu Usain Bolt pe suta de metri.

Fury a fost ironic si in ring, s-a strambat la Ciocan si in primele reprize a fost avertizat sa nu mai vorbeasca in timpul luptei. 

Chiar si cu aceasta atitudine de circar, Tyson Fury a ajuns la a 27-a victorie si ramane neinvins in posesia centurii mondiale WBO.



Cristian Ciocan, invins prin abandon de Tyson Fury