Europa League

Rapid ramane fara puncte acasa in Liga Europa

Rapid a pierdut si ultimul meci de pe teren propiu din Europa League, fiind invinsa cu 3-1 de Hapoel Tel Aviv pe National Arena. Israelienii au condus cu 2-0 inca din minutul 40, insa Rapidul a revenit inainte de pauza si a redus din diferenta prin penalty-ul transformat de Cipri Deac. Tot Deac a ratat un penalty pentru giulesteni in repriza secunda.

Aproape 7.000 de suporterii rapidisti au infruntat gerul in tribunele Arenei Nationale pentru a-si sustine favoritii in ceea ce se spera a fi meciul de retragere cu onoare pe teren propriu a giulestenilor din Liga Europa.

Cu toate ca a inceput bine meciul, echipa rapidista s-a vazut condusa pe tabela inca din minutul 12, dupa ce Burca parca si-a tradat colegii. Fundasul central a gafat impardonabil in fata a doi adversari, iar israelienii nu s-au lasat prea mult invitati si, dupa doua suturi blocate la disperare, Igiebor a deschis scorul cu un sut la poarta goala.

Trei minute mai tarziu, Cipri Deac a avut sansa de a restabili egalitatea cu un sut superb de la distanta, insa portarul Apoula a intervenit salvator. La jumatatea primei reprize Mihai Roman a semnat a doua ocazie de egalare a giulestenilor, insa Apoula a facut iar minuni la sutul in diagonala al rapidistului.

Egalarea n-a mai venit insa. Dupa o alta ocazie a lui Tamuz, Hapoel a facut 2-0 in minutul 40, in urma unei alte greseli copilaresti a lui Burca. Acesta si-a tras de tricou un adversar in careu, faza vazuta de arbitrul asistent, care a anuntat centralul si acesta a acordat penalty pentru oaspeti. Tamuz a tras tare pe centrul portii, fara sanse pentru Dani Coman, si a dublat avantajul israelienilor.

Doar doua minute au trecut si arbitrul maghiar a acordat un penalty si pentru Rapid, insa de aceasta data total aiurea, dupa ce Cassio a cazut artistic in marginea careului mic al lui Hapoel. Ciprian Deac a tras puternic la bara din stanga, portarul sarise in partea opusa si Rapidul reducea din diferenta de doua goluri. Dar aceasta s-a refacut imediat, dupa ce Toama a inscris in minutul 45, in urma unui contraatac al israelienilor.

La pauza, Razvan Lucescu l-a scos pe gafeorul Burca, inlocuindu-l cu Oros, pentru ca dupa putin timp sa-l arunce in lupta si pe Daniel Pancu. Jocul Rapidului a inceput sa prinda mai multa viata in faza de constructie si cea ofensiva, pentru ca in minutul 67 Ciprian Deac sa fie faultat in careul advers si sa mai obtina un penalty. Insa chiar la lovitura de pedeapsa primita pe merit, Deac si-a gasit sa execute previzibil si i-a dat sansa lui Apolua sa respinga de langa bara.

Cu aceasta ratare, rapidistii si-au pierdut si ultima speranta de a mai scoate macar o remiza in ultimul meci acasa in Europa League. Ultimele 20 de minute au fost controlate teritorial si la capitolul posesie de alb-visinii, care insa nu au si amenintat serior poarta lui Hapoel, nereusind sa sparga apararea bine consolidata a israelienilor.

Onlinesport: Irina Maxim



Rapid ramane fara puncte acasa in Liga Europa