Atletism

Lovitura de teatru in atentatul de la Maratonul din Boston

Principalul suspect in cazul atentatului cu bomba de la Maratonul din Boston din 2013 Dzhokhar Tsarnaev, a pledat nevinovat in proces. Declaratiile vin in totala contradictie cu ceea ce Tsarnev  declarase pana acum. 

Dzhokhar Tsarnaev, la momentul atentatelor in varsta de 19 ani, a spus mereu pana la proces ca este nevinovat si scos tap ispasitor. Inclusiv familia a sustinut acest scenariu.

Miercuri seara, in cadrul procesului inceput la Boston, avocatul lui Tsarnev a declarat in fata juratilor, citat de CNN, ca "el a facut-o. A fost el."

"Tsarnev a dus bombele facute din oale sub presiune la linia de final. A fost la fata locului cand a fost ucis un politist. A fost implicat in schimbul de focuri cu politia", a mai spus avocatul.

"Atentatorul cu bomba nu isi va nega actiunile", a mai spus avocatul. Atunci de ce mai este proces?, intervine intrebarea logica. "Pentru ca motivele care au stat la baza actiunilor sale sunt de discutat", a afirmat avocatul. 

"Dzhokhar Tsarnaev a fost influentat de fratele sau mai mare ca sa comita aceste acte oribile", a subliniat avocatul.

De cealalta parte, procurorul a declarat ca "fratii au incercat sa omoare cat mai multi oameni. Au murit trei oameni, iar Dzhokhar Tsarnaev se vedea ca un luptator sfant, fara sa se dea inapoi de la nici o violenta."

Fratele lui Dzhokhar, pe nume Tamerlan, la acea vreme in varsta de 26 de ani, a fost omorat intr-un schimb de focuri cu Politia, in apropierea orasului Boston, a treia  zi dupa atentat. 

Trei oameni au murit si 260 au fost raniti la Maratonul de la Boston din 2013, dupa ce doua bombe artizanale facute din oale sub presiune au explodat la linia de final. 



Lovitura de teatru in atentatul de la Maratonul din Boston